För dig som bor i lägenhet är balkongen en viktig källa till solljus och mysiga kvällar. Genom att göra balkongen riktigt mysig och inbjudande kommer du förhoppningsvis att spendera mycket mer tid där. Har du en lite mindre balkong kan det vara svårt att veta hur du ska inreda den på ett bra sätt. Därför hjälper vi dig att hitta din stil och inreda din balkong på bästa sätt.

Satsa på balkonglådor och grönska

Något så enkelt som växter och blommor gör att balkongen känns betydligt mer levande och välkomnande. Om du har en lite mindre balkong med begränsat utrymme finns det en enkel lösning – låt dina växter växa på höjden. Gamla äppellådor är perfekta till att arrangera växter på ett vackert och kreativt sätt. Dessa kan du oftast köpa i valfri blomsteraffär.

Välj ett hängande bord och spara plats

Om du har en liten balkong kan det vara svårt att hitta ett passande bord som inte känns otympligt och som att det är i vägen. Lösningen på detta är ett hängande bord som du bara hänger över balkongräcket. Då kommer du automatiskt få lite mer yta att röra dig på och balkongen kommer att kännas mindre trång.

En hängmatta för lata dagar

Finns det något lyxigare än att ha en hängmatta på balkongen? När solen ligger på kan du bara kasta dig ner i hängmattan med en kaffe och en bra bok. Om du har en lite större balkong bör du absolut testa att sätta upp en hängmatta eller annan typ av hängmöbel. En hängstol är ett bra alternativ för dig som har lite mindre plats.

Glöm inte tyger

För att skapa en ombonad känsla är det viktigt att ha mycket tyger på balkongen. Lägg ut lite vackra kuddar och filtar för att skapa trivsel och myskänsla.