Altan, terrass eller balkong – oavsett vad du har kan uteplatsen bli ditt andra vardagsrum från tidig vår till sen höst. Det är härligt att ha en uteplats som känns ombonad och mysig. Vill du investera i nya utemöbler som parasoll, hängmatta, hammock eller solsängar ska du kolla in vad Venture design erbjuder. De har förutom allt du kan tänkas behöva till uteplatsen även inomhusmöbler.

Blanda material

Har du en stor uteplats kan du inreda precis som i hemmet, nämligen i olika rum fast på en och samma yta. För att markera och avgränsa de olika små “rummen” kan du använda dig av mattor. Du kan ha en läshörna, ett ställe för umgänge och häng och en annan för matlagning. Har du mindre yta kan du satsa på att inreda uteplatsen som ett extra vardagsrum där det går att mysa och ha härliga stunder. Satsa på en möbelgrupp som är snygg och bekväm. Addera kuddar och plädar. För att få den där mysiga känslan är det en bra idé att blanda olika material som metall, bambu och trä tillsammans med mycket textil. Tänk på att använda textilier och mattor som är gjorda för utomhusbruk. Det kan vara en bra idé att ha en förvaringslåda för kuddar, dynor och filtar för att de ska hålla sig fräscha längre. Var inte rädd för att ta ut hyllor, byråer eller skåp på uteplatsen. Det kan göra mycket för atmosfären. Det är bra om det finns ett skydd att lägga över när det regnar om de inte är anpassade för utomhusklimat.

Snåla inte på växterna

En pergola eller en segelduk i taket gör mycket om du vill skapa en ombonad känsla. Det ger också skugga, vindskydd och insynsskydd. En pergola är också perfekt för att hänga tavlor, hyllor och växter på. Växter är förövrigt något du ska satsa på. Du kan använda allt från kryddväxter till större träd på uteplatsen. Köp snygga krukor som är gjorda för att vara utomhus. Växter och blommor i olika storlekar bidrar till en riktigt mysig stämning.

Välj bra belysning

Inomhus rekommenderas det att ha 5-7 ljuskällor per rum och samma gäller för uteplatsen. Det finns jättemånga fina lampor som är gjorda för att vara utomhus. Tänk på att variera ljuskällorna så att du kanske har en taklampa, en golvlampa, någon bordslampa och eventuellt en ljusslinga. Spotlights inbyggda i altanen är väldigt snyggt och är mysigt på kvällen när mörkret fallit. Det finns många olika solcellslampor att köpa. Rislampor är väldigt trendigt för tillfället. Det finns också kristallkronor för utomhusbruk om det känns lockande.