Hallen är ett rum i hemmet som ibland får oförtjänt lite uppmärksamhet. Hallen är det första du möts av när du kliver in hemma, att då stiga in i en inbjudande hall är trevligt. Det behöver inte vara avancerat att få till en tjusig och inbjudande hall. Genom att fokusera på bra förvaring, inredning som ger ett öppet intryck och genomtänkta detaljer kommer du komma långt. Det är perfekt att investera i en snygg plastmatta som även är slitstark. Plastmattor är lättskötta, klassiska och trendiga. Det finns ett flertal modeller att välja mellan i olika färger och mönster. I hallen behövs en slitstark matta som tål både smuts och vatten. Plastmattor är väldigt funktionella att ha i en hall och något som kan knyta ihop inredningen.

Hitta din inredningsstil

Att tapetsera med en spännande tapet är något som verkligen kan liva upp en mer avskalad hall. Du kan också inreda med en ton i ton-känsla som exempelvis gråa nyanser. I en hall är det bra att ha något att sitta på. Att kombinera en bänk med förvaring är perfekt om du vill ytoptimera. Att inreda med kalla vita toner och varma trätoner i en balanserad mix är också något som passar väldigt bra i en hall. Försök att komma på vilken stil du vill ha. Det är en fördel om hallen harmoniserar med övriga inredningen i huset.

Satsa på bra förvaring för kläder och skor

Det allra viktigaste i en hall är verkligen förvaringen. I en hall är det mycket som ska förvaras och ju fler det är i hushållet desto mer ytterkläder, skor och saker blir det. Att ha ett hellångt skåp längs hela hallväggen är bra om du är i behov av mycket förvaring. Låt varje familjemedlem få ett eget utrymme att förvara sina saker i, då blir det mer ordning. Förutom förvaring till kläder är det bra att ha lika bra förvaring till skor. Att platsbygga ett skoställ kan vara en bra idé. Du kan även integrera en bänk och ett skoställ. Om du inte vill ha öppen förvaring finns det många snygga och smarta lådor och byråer som passar i hallen. Det viktiga är att du funderar över vad du har för behov och verkligen planerar hallen innan du börjar inreda den. Då kommer du förmodligen att bli nöjd med resultatet och behöver inte göra om något.