Idag vill man skapa harmoni i hemmet med mjuka, lugnande färger och detaljer inspirerade av naturen. Det har varit tufft den senaste tiden och då är det viktigt att känna att man kommer hem till något tryggt och lugnt. Under sommaren kan man dock pigga upp inredningen med lite färg! Här går vi igenom, rum för rum, vilka detaljer du kan lägga till för att få ett riktigt fint och somrigt hem.

Så piffar du upp hemmet inför sommaren

Det behöver inte vara dyrt att piffa upp hemmet med lite nya inredningsdetaljer som både är trendiga och snygga. Under sommaren 2021 så är det bland annat detaljer i pastell som gäller för att få till det lilla extra! I sovrummet kan du byta ut sänglakan mot en blek pastell och matcha med färska blommor i fönstret. Byt fodral till prydnadskuddarna i vardagsrummet och sätt upp lite snygga posters över soffan föreställande mjuka, organiska och färgglada former som tillför ytterligare färg. Köp nya koppar i blekrosa och gröna växter som du inreder köket med. Ställ stearinljus på bordet i olika bleka pasteller för att få till den ”colour blocking” som i år också är väldigt trendig. Om du är riktigt modig kan du måla om kökshyllor, köksluckor eller byrån som du ändå tänkt måla om, i en fin blek pastell.

Som du ser behöver det alltså inte vara varken svårt eller dyrt att få in lite färg i hemmet. Med bara några få detaljer kan du skapa känslan av att ha gjort en stor förändring, trots att du bara har bytt några kuddfodral eller köpt lite nya posters. När du sedan känner att det är dags att få in nya färger i hemmet kan du alltid sälja vidare din gamla inredning, eller ge bort den till någon av alla de second hand-butiker som finns i Sverige.

Lycka till med inredningen!