Har du nyligen läst vilka inredningsregler som man bara inte får glömma bort? Då har du med största sannolikhet läst ett och ett annat om belysning. Belysning i ett rum är en så otroligt viktig aspekt och ändå glöms det bort alldeles för ofta. Utan belysning kan vi inte se ordentligt, inte njuta av maten på samma sätt och inte heller arbeta, göra läxor eller komma i mysstämning när tillfället tillåter. Vilken stämning vi har i våra hem hänger alltså starkt ihop med vilka och hur många olika ljuskällor vi har.

I garderoben behöver man mycket mer ljus än vad man kan tro. Inte nog med att rätt typ av ljus kommer framhäva dina kläder på ett mycket snyggare sätt, det kommer även att få din garderob att se större och mycket lyxigare ut. Det finns många olika typer av belysning att välja mellan. Vanligt är att man vill en lampa som är av lite större slag och mycket dekorativ, till exempelvis är kristallkronor mycket uppskattade i taket på ett rum. Dessa lampor ger ett allmänt ljus, men med hjälp av extra spotlights eller LED-lampor kan man få ett mer direkt ljussken.

Sanningen är att ju fler ljuskällor du har, desto bättre kommer också din garderob att se ut. Vi tycker dock att det är bäst att du väljer majoriteten av alla ljuskällor i taknivå. På så sätt kommer ljuset att sprida sig bättre i hela rummet. Har du en stor spegel i din garderob kan det naturligtvis kännas logiskt att sätta några lampor runt den. Här bör du dock inte låta ljuset komma uppifrån, eftersom det kan skapa skuggor som får dig och din outfit ur balans. Se istället till att ljuset kommer direkt framifrån, precis på samma sätt som ljuset lyser när du befinner dig i ett omklädningsrum.