Det finns många små saker man kan göra för att ge sitt hem ett lyft. Många gånger kan man tro att man måste renovera hela bostaden för att fräscha upp det. Men så är det inte, det finns några enkla små steg till att ge sitt hem ett nytt ansikte.

Genom att måla om eller tapetsera om kan man uppnå en stor förändring i bostaden utan att det ska behöva vara kostsamt. Att måla om och tapetsera är något man själv kan göra och det är heller inte så svårt att lyckas med. När man ska välja tapeter eller färg är det bra att fundera över vilken känsla man vill åstadkomma i bostaden och vilken vision man har. Om man vill att rummet ska få ett riktigt lyft och att det ska se större och luftigare ut bör man hålla sig till ljusa färger. Ljusa färger skapar en illusion av att en yta ser mycket större ut än vad den egentligen är. Detta bidrar till en fräschare känsla och ger rummet/ytan ett lyft utan att behöva kosta mycket.

Välj i lugn och ro

Det finns många snygga tapeter med riktigt fräscha mönster och färger att välja mellan. På https://www.familjetapeter.se/ hittar man mängder med olika tapeter att välja bland. Det gäller att ta sin tid och välja ut tapeter i lugn och ro för att det inte ska bli fel. Dessutom vill man helst slippa att göra om jobbet. Med ett par nya tapeter och nya inredningsdetaljerkan man skapa ett nytt ansikte för sin bostad utan att behöva spendera mängder med pengar på dyra renoveringar. Ett bra tips är att även skaffa nya gardiner för att ge sitt hem ett rejält lyft.