Befinner du dig i den lyxiga situationen att du har ett rum över och vill inreda det till en matsal?

Jätteskoj tycker vi! En matsal passar bra till så mycket! Det är mysigt att sitta där med bara familjen och äta i lugn och ro utan att behöva se köket. Har du stort socialt umgänge så kan det dessutom vara viktigt med ett separat och gemytligt utrymme där alla kan samlas!

Men vad är då viktigt att tänka på när du ska inreda din nya fina matsal?

Hitta rätt matsalsstolar

Hitta rätt stolar är prioritet nummer ett! Numera finns ett stort utbud av olika sorters matsalsstolar och det gäller att hitta de som passar just dig.

Det som är viktigt att tänka på är höjden och bredden på stolarna. Här måste du anpassa efter ditt matsalsbord. Ofta sitter man väldigt länge på stolarna så det är bra om de är bekväma förutom stilrena. Fundera först över vilket behov som är viktigast och sedan är det dags att börja tänka på färg och material! Vad vill du ge för intryck med din matsal? Mysigt och hemtrevligt eller stort och elegant? Vill du kanske följa de senaste inredningstrenderna? Tänk också på att stolarna ska gå att rengöra lätt.

Hitta rätt matchande inredning

Matcha gärna alla större möbler så de går i samma stil. Tänk på att välja bra belysning som också går att anpassa efter sällskapet. Kraftfull belysning ska kunna ersättas snabbt av mindre dämpad stämningsfull belysning. Dekorera gärna väggarna med fina tavlor eller varför inte familjefoton!

Det är inte heller fel att välja raka motsatsen! Man kan fynda väldigt mycket på loppmarknad och det ligger mycket charm i att ingenting alls matchar. Det är en stil i sig!

Försök att inte stressa med din inredning, ta god tid på dig. Det ska kännas rätt och precis som du!