Alla speglar är inte till för att spegla sig i. En liten rund spegel kan ge en fin reflektion och ett större djup i rummet. Det är även ett vackert prydnadsföremål där det finns skönhet i de små detaljerna.

Speglar finns i alla möjliga former och den avlånga helkroppsspegeln är exempelvis utmärkt att ha i hallen för att spegla sig i. Däremot kan en mindre spegel såsom en rund spegel bli till ett litet konstverk i vardagsrummet eller sovrummet som framhäver designen i ditt hem och dessutom är söt att titta på. Det är fördelaktigt att placera spegeln framför en vacker scen, exempelvis en liten grupp med växter eller några vackra möbler. Spegeln lyfter fram och gör att gruppen med växter ser större ut, och sprider bilden över en större yta.

Väggspeglar och bordsspeglar

Runda väggspeglar var populära under första halvan av nittonhundratalet och var inte sällan dekorerade med bårder av olika slag. Det var även vanligt med runda små bordsspeglar, handspeglar och pigtittare. Idag gör de runda formerna en återkomst och det finns många olika runda speglar på marknaden, både väggspeglar och bordsspeglar.

Skönhet i detaljerna

Det som skiljer de moderna väggspeglarna åt ligger i de små detaljerna såsom upphängningsanordning och kanter. En del har minimalistiskt råa kanter och andra har en bård av trä som både skyddar och ser fin ut. En slipad kant kan ge en vacker inramning och mjukare känsla. Detaljer i upphängningsanordningen kan bli till en vacker form, exempelvis speglar som hängs upp med ett band vilket bildar en subtil konisk form på väggen. Uppfinningsrikedomen när det kommer till bordsspeglar är stor och en innovativ lösning som skiljer sig från det klassiska utfällbara stödet är att spegeln sätts fast i en skåra i en bit trä eller sten. Det är ett fint sätt att föra in större bitar av naturliga element i hemmet.