Har du tänkt på hur mycket plats ditt fyrkantiga bord tar upp och hur det får hela rummet att kännas hårt och kantigt? Det gäller naturligtvis inte alla hem och alla rum, men har du en liten bostad så kan ett fyrkantigt bord faktiskt vara ett riktigt störningsobjekt som rubbar hela balansen och känslan i rummet.

Det finns mängder av olika möbel- och inredningstips som man kan använda om man vill inreda ett litet hem på ett snyggt sätt. Inredningsbloggarna är många och inredningssajterna likaså. Du kan egentligen ta dig in på vilken inredningssida som helst och hitta mängder med tips för det lilla hemmet, men få som talar av vikten av att välja rätt typ av bord.

Runt istället för kantigt

Det finns en god anledning till varför IKEA säljer så många runda bord och det är för att de är experter på smarta lösningar. Det bästa är att välja ett rund bord som inte står på fler ben, utan som istället har en klassisk piedestal i mitten. På så sätt slipper man även den plats och det utrymme som benen kommer att ta, plus att de helt enkelt kan vara i vägen för bordsgäster.

Ett bord som inte skapar skarpa kanter och som samtidigt ger mycket mer utrymme är precis ett sådant bord man behöver i ett litet hem. Dessutom är den här typen av bord oftast väldigt enkla att flytta runt, vilket betyder att du med fördel kan flytta det från köket till vardagsrummet, från vardagsrummet till balkongen på sommarkvällen. Jämför man med de fyrkantiga borden så är runda bord dessutom mycket mer intima. Du kommer helt enkelt att komma mycket närmare dina bordsgäster och det lämpar sig naturligtvis perfekt för långa och mysiga middagssamtal. Du kommer också att kunna ha ögonkontakt med alla och alla med dig. Det gör att ingen känner sig exkluderad ur ett samtal.

Ett bord som passar dig

Det finns mängder av olika typer av bord att välja mellan, även för den som är ute efter ett runt. Se till att du inte väljer ett bord som är alldeles för stort, utan som lämpar sig efter antalet middagsgäster som ni vanligtvis brukar vara. Det finns runda bord med iläggsskivor som du kan använda när det kommer gäster på besök.