Oavsett om man bor i en lyxvilla eller i en liten lägenhet mitt i Stockholm så är känslan av rymd något som många uppskattar. Man vill helt enkelt att hemmet ska se och kännas mycket större än vad det är. Orsaken till det är oftast för att man känner sig friare, får mer utrymme för mental energi och kan inreda på ett enklare sätt. Vi har inredningstipsen som hjälper dig att lyckas!

Gardinerna upp i taket

Har du tänkt på att hotellrum alltid känns gigantiska, även om de är minimala? Det beror oftast på hur gardinerna är hängda. Genom att hänga dina gardiner i taket (eller så nära taket som möjligt) så får du taket att upplevas mycket högre. Använd dig av skenor så är gardinerna enkla att dra fram och tillbaka.

Ljusa färger

Är det något man ska satsa på för att få ett hem att kännas och se större ut så är det valet av färger. Precis som när det kommer till kläder kommer mörka färger att få ditt hem att upplevas mycket mindre. Mörka färger som blått, grönt, mörk grått, burgundy, vinrött och brunt gör att väggarna visuellt flyttar sig närmare varandra. Vitt och ljusa färger gör motsatsen, så vi rekommenderar att du satsar på dessa färgval istället.

Rätt möbler

En stor och tung tv-bänk i ek som löper över hela vardagsrumsväggen kommer att ta upp fruktansvärt mycket plats, utrymmesmässigt, men även visuellt. Vill du att ditt hem ska kännas större och luftigare så försök att välja möbler därefter. Det kan t.ex. vara ett soffbord i glas istället för mörkt trä, sängram med galler, moderna pinnstolar i aluminium till köket eller vägghängda skåp istället för golvstående bokhyllor.